Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شهر تهران به محاسبه و اعلام دستی عوارض به شهروندان در برخی از مناطق اعتراض کرد و خواستار ورود نهادهای نظارتی به این موضوع شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد سالاری در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در تذکری خواستاری اجرایی شدن هرچه سریع‌تر مصوبه «الزام شهرداری تهران به عارضه سنجی ترافیکی از پروژه‌های بزرگ مقیاس» شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علی رغم اینکه قرار بود یک ماه بعد از تصویب مصوبه که مهر ماه بود، این کار انجام شود اما هنوز کمیته مربوطه تشکیل نشده و دستورالعمل مربوطه نیز هنور نوشته نشده است که در این خصوص هم به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تذکر می‌دهم که سریعاً در راستای عملیاتی کردن مصوبه شورا اقدام کنند.

سالاری در تذکر دیگری با اشاره به این که طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد تخلفاتی در بعضی از مناطق ۲۲ گانه هستیم گفت: در این مناطق اعلام دستی و شفاهی عوارض به شهروندان وجود دارد که شاهد اعتراضات مردمی در مراجعه به شورا یا صفحات مجازی اعضا، مبنی بر اینکه شهرداری‌های مناطق عوارض را به صورت سیستمی اعلام نمی‌کنند، هستیم و این منجر به فساد و رانت در مناطق شده است که به هیچ عنوان با رویکرد مدیریت شهری دوره پنجم مطابقت ندارد و لطمه اساسی به مهم‌ترین دستاورد مدیریت شهری این دوره می‌زند.

وی ادامه داد: من بارها و بارها این موضوع را به شهردار تهران، معاون شهرسازی و معماری شهرداری، مدیران مربوطه و شهرداران مناطق گوشزد کرده‌ام اما این رویه همچنان در حال افزایش است. ما مصوبات قابل توجهی را در این دوره داریم که صراحتاً اعلام می‌کند، نحوه محاسبه و اخذ عوارض صدور پروانه و نظارت فنی و تخلفات ساختمانی باید مبتنی بر ساز و کار سیستمی و شفاف باشد و برای تک تک آیتم‌ها عوارض مشخص و معینی را مصوب کردیم و گفتیم نحوه محاسبه عوارض در خود فرم اعلام عوارض درج شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: در سال ۹۷ نیز در شورا مصوب کردیم که مصوبات حوزه عوارض به هنگام سازی و یکپارچه سازی شوند، یعنی تمام بخشنامه‌ها و مصوبات قبلی را ابطال کردیم و تنقیحی در مصوبات این حوزه انجام دادیم که شهرداری‌های مناطق دچار سردرگمی نشوند اما از آنجایی که رویکردهای جاری در خصوص اعلام عوارض در حوزه شهرسازی منجر به ایجاد اقتدار مبتنی بر فساد و رانت در مناطق می‌شود، همچنان به آن دامن زده می‌شود.

سالاری با طرح این سوال که چرا وقتی شورای شهر یک عدد و رقمی را تصویب کرده و فرمول تعیین عوارض هم مشخص است، چند برابر عوارض قانونی از مردم پول دریافت می‌شود؟ تصریح کرد: من از شهردار تهران، نهادهای نظارتی شهرداری تهران، حراست شهرداری و سازمان بازرسی تعجب می‌کنم که چرا در این خصوص اقدامی انجام نمی‌شود. من به عنوان مسئول کمیسیون شهرسازی و معماری شورا این موضوع را بارها و بارها اعلام کرده‌ام، این مساله به اعتبار و رویکرد شورای پنجم لطمه می‌زند.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: من از شهردار تهران تقاضا دارم که صراحتاً دستور دهد، هر شهردار و هر معاون شهرسازی و معماری که نسبت به مصوبات شورا تعدی می‌کند، مورد مواخذه قرار بگیرد. از ریاست شورای شهر نیز می‌خواهم تا علیه خاطیان شکایت شود.

وی اضافه کرد: اکثر فرم‌های اعلام عوارض که به مردم داده می‌شود، میزان عوارض اعلام شده، مازاد بر مصوبات شورا است و وقتی شکایات و فرم‌ها برای آنها ارسال می‌شود بلافاصله اعلام می‌کنند که اصلاح شد، این چه معنی می‌دهد؟ یعنی هر شهروندی دسترسی به جایی داشته فرم او اصلاح می‌شود اما تکلیف مابقی شهروندان چه می‌شود؟ این مساله خود زمینه فساد و رانت ایجاد می‌کند لذا از نهادهای نظارتی شهرداری سازمان بازرسی کل کشور تقاضا می‌کنیم به این حوزه نیز ورود کنند و تمام متخلفین را به مراجع قضائی و تخلفات اداری معرفی کنند.

کد خبر 487771

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمد سالاری شوراي شهر تهران تخلفات اداری عوارض فساد در شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرسازی و معماری نهادهای نظارتی شورای شهر شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد

سخنگوی شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری و ورود به مدیریت ورزش حرفه‌ای ندارد.

به گزارش ایسنا، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در مورد شایعات مربوط به باشگاه‌داری شهرداری تهران نوشت: «با احترام به دو تیم محبوب پایتخت و همه هواداران فوتبال، شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری و ورود به مدیریت ورزش حرفه‌ای ندارد.

در عین حال به وظایف خود در ورزش همگانی، حمایت از استعدادهای برتر و همچنین حمایت کلان از تیم‌های باشگاهی و ملی پایبند است.»

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان
  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟